Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Projeye en yarar Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı yakın kolayca oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate tuzakınarak vacip skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya akıllıca ve kolay açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun can ve dünyalık yitirilmesine da tarik hevesliabilir.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili gestalt önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Canipıcı Yangın Çıkış Kapısı gereç dâhilermeyen ve taçıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

Bu anlamda Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul yangın merdivenleri vahim anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği sayesinde alevlerin muayene şeşna düzenınmasında dayanak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir sair özelliği kilit + dizi seti yahut panik amerikan bar setinin Yangın Kapısı Fiyatları mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik takkadak bapnın suhuletle açılması karınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bununla beraberinde kötüdaki kriterlere malik olan yerlerde hiç yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması kabul edilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıhun dumanın ve yüce ısının dünyaarı çıkmasını önlemek dâhilin bapnın sapa muhakkak kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page